Koronavirus og fysioterapi

Sist oppdatert:

Denne siden er sist oppdatert: 06.04.21. Siden oppdateres dersom det er praktiske endringer vedr. drift, slik at informasjonen som står her til en hver tid vil gjenspeile gjeldende føringer for fysioterapitjenester i Trondheim kommune.

Påskeferie 2021:

Har du vært på reise innenlands eller utenlands, ber vi deg følge de nasjonale tiltakene vedrørende reiseaktivitet, og vil spesielt fremheve rådet «Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak enn hjemkommunen, bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig.»

Alle våre fysioterapeuter har muligheter for videokonsultasjon. 

Drift og smittevernsrutiner:

Vi har åpent for fysiske konsultasjoner på begge våre avdelinger, i tråd med regjeringens råd og regler. Drift gjennomføres i tråd med råd om smittevern og fastsatt bransjestandard for smittevern.

Dersom du har time ber vi deg forholde deg til følgende:
1. Dersom du fremviser symptomer på øvre luftveisinfeksjon, hold deg hjemme og varsle din fysioterapeut, så kan det alternativt avtales en videokonsultasjon. Se denne linken for symptomliste på Covid-19.
2. Bruk munnbind, både på vei inn/ut, i venteområde, og underveis i konsultasjonen.
3. Vask hender når du ankommer klinikken, samt når du forlater klinikken. Det vil også stå håndsprit fremme ved våre avdelinger.
4. Følg anbefalinger om hygiene fra FHI, se denne link.

Vi har også strenge interne retningslinjer for smittevern, som praktiseres av våre fysioterapeuter. Vi jobber for reduksjon av smitterisiko og en så normal behandlingssituasjon som mulig i en unormal tid. Velkommen til time hos oss!

 

Tidslinje, drift:
Helsedirektoratet gikk den 15.03.20 ut med nye direktiver som omhandler stenging av fysiske møter i forbindelse med bl.a. fysioterapivirksomhet. Nytt av 07.04.20: Bl.a. fysioterapeuter kan åpne sin virksomhet for 1-til-1-konsultasjoner fra og med 20.04.20. Dette skal skje i tråd med en bransjestandard for smittevern.

Vi viser til vårt kontaktskjema på nettsiden for kontakt/timebestilling, ev. direktekontakt med den enkelte terapeut på telefon/epost (se kontaktinformasjon om den enkelte terapeut her).

Økonomi:

Avbestillinger grunnet øvre luftveissykdom/symptomer bes varsles før klokken 08:00 samme dag som du har time, for å unngå fakturering for avbestilt time. Utover dette gjelder vanlig avbestillingstid på minimum 24 timer før time for å unngå fakturering for oppsatt time.

 

 

hygieneplakat_smitte_koronavirus.JPG