Koronavirus og fysioterapi

Sist oppdatert:

Denne siden er sist oppdatert: 19.04.20 kl 21:42.

Drift og smittevernsrutiner:

Vi har åpent for fysiske konsultasjoner på begge våre avdelinger fra mandag 20. April, i tråd med regjeringens direktiver. Driften gjøres i tråd med råd om smittevern og fastsatt bransjestandard for smittevern.

Dersom du har time ber vi deg forholde deg til følgende:
1. Dersom du fremviser symptomer på øvre luftveisinfeksjon, hold deg hjemme og varsle din fysioterapeut. Se denne linken for symptomliste på Covid-19.
2. Vask hender når du ankommer klinikken, samt når du forlater klinikken. Det vil også stå håndsprit fremme ved våre avdelinger.
3. Møt presis til timen. Du vil bli sluppet inn når du ringer på ringeklokken ved avd. Lerkendal. Din fysioterapeut vil møte deg i døren for å slippe deg inn på avd. Lade.
4. Følg anbefalinger om hygiene fra FHI, se denne link.

Vi har også strenge interne retningslinjer for smittevern, som praktiseres av våre fysioterapeuter. Vi jobber for reduksjon av smitterisiko og en så normal behandslingssituasjon som mulig i en unormal tid. Velkommen til time hos oss!

 

Tidslinje, drift:
Helsedirektoratet gikk den 15.03.20 ut med nye direktiver som omhandler stenging av fysiske møter i forbindelse med bl.a. fysioterapivirksomhet. Nytt av 07.04.20: Bl.a. fysioterapeuter kan åpne sin virksomhet for 1-til-1-konsultasjoner fra og med 20.04.20. Dette skal skje i tråd med en bransjestandard for smittevern som per dags dato er under utvikling.

Vi viser til vårt kontaktskjema på nettsiden for kontakt/timebestilling, ev. direktekontakt med den enkelte terapeut på telefon/epost (se kontaktskjema-siden).

 

Videokonsultasjoner: 

Vi tilbyr nå video- og telefonkonsultasjoner. Dette er godkjent av offentlige myndigheter (Helsedirektoratet) og forsikringsselskapene.

Vi har gjennomført dette siden innføringen av smittevernstiltakene mot korona, og får gode tilbakemeldinger fra våre kunder. Dersom du ønsker dette, spesifiserer du det i kontaktskjema, ev. ved henvendelse til din fysioterapeut. Dette krever ingen annen forberedelse enn ved en vanlig fysioterapikonsultasjon, annet enn at du må ha PC/smarttelefon med nettilgang tilgjengelig.

Ditt personvern vil bli ivaretatt i henhold til GDPR.

Økonomi:

Vi vil ikke fakturere for avbestilte timer, og fraviker regler om avbestilling i direktivenes virkeperiode.

 

 

hygieneplakat_smitte_koronavirus.JPG