Videokonsultasjoner

Om video-konsultasjoner

Gjennom videokonsultasjoner gir Rosenborgklinikkens fysioterapeuter råd og vurderinger, stiller diagnoser, samt henviser til spesialist ved behov. Vi er tilgjengelige alle hverdager mellom 7-20. Videokonsultasjon kan være et alternativ til fysisk konsultasjon, telefonsamtale eller tekstlig konsultasjon med helsepersonell.

Ved Rosenborgklinikken bruker vi Physicas integrerte videokonsultasjonsmodul, Aspit Meet. Dette er en løsning som er plattformuavhengig (PC, mobil, nettbrett) og lett å sette opp – alt du trenger er en link, som du får av din fysioterapeut etter avtalt tidspunkt for time.

Du kan lese om Rosenborgklinikken Fysioterapi sine erfaringer etter et år med videokonsultasjoner ved å klikke her.

Time bestilles via vanlig timebestillingsskjema. Velg “videokonsultasjon” under ønsket type konsultasjon.

Physica er ansvarlig leverandør for videoløsningen Aspit Meet, som benyttes ved Rosenborgklinikken

Videokonsultasjoner

Juridisk informasjon og personvern

Det er frivillig for deg som pasient å delta i videokonsultasjoner. Når du deltar samtykker du til å motta helsehjelp, akkurat som ved fysisk konsultasjon. Physica, leverandøren av videoløsningen, har kun tilgang til din e-postadresse, telefonnummer eller annen nødvendig informasjon for å sette opp og gjennomføre samtalen. Relevant helseinformasjon blir journalført av helsepersonell på lik linje som om samtalen skulle foregå ansikt til ansikt eller per telefon. Selve videosamtalen skal være kryptert og blir da ikke lagret verken på internett, eller på servere.

På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil helsepersonellovens regler om taushetsplikt være gjeldende for behandling av informasjon som kommer fram under samtalen. Relevante og nødvendige helseopplysninger skal journalføres.

Ditt personvern vil bli ivaretatt i henhold til GDPR.

Videokonsultasjoner

Praktisk informasjon

Skjermdump fra skjermbildet som møter deg ved innlogging til videokonsultasjon.

Forutsetninger for å kunne benytte videokonsultasjoner:
1. PC / mobilt utstyr med webkamera og mikrofon.
2. Hodetelefoner (eventuelt høyttaler, i så fall bør du sitte på et sted der ingen kan høre deg).
3. Tilgang til internett.
4. BankID.
5. I noen tilfeller en e-postadresse der du kan motta innkalling med lenke.

Hva bør du tenkte på før konsultasjonen:
1. Sjekke at PC / mobilt utstyr har tilgang til internett, og er tilknyttet et sikkert nettverk.
2. Sørg for at du sitter slik at taushetsbelagt informasjon ikke kan overhøres av andre du ikke ønsker skal overhøre samtalen.
3. Vær forberedt på at du ev. må identifisere deg ved å holde ID-bevis med bilde opp mot kamera. Du kan også be helsepersonellet du har videosamtale med om å identifisere seg på samme måte.

Praktisk oppsett på dagen for konsultasjonen:
1. Du vil ha mottatt en link som ser slik ut, av din terapeut: https://rosenborgklinikken-fysioterapi.aspit.no/<navnet på din terapeut>. Klikkbar link finner du under din terapeut, i terapeutoversikten her.
2. Benytt din foretrukne plattform (PC, mobil, nettbrett) for å åpne lenken, og logg inn med i henhold til instruksjoner som gis i nettleseren din.
3. Godta at nettsiden får tilgang til ditt kamera og din mikrofon.
4. Vent i det virtuelle venterommet til din fysioterapeut henter deg inn til konsultasjon.

Videokonsultasjoner

Pris

Se vår prisliste.